icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij PMO Partner
Blog 26/11/2018

Een PMO'er in het Caribisch gebied

Blog Inge

Bonaire is fantastisch, geweldig, mooi en warm. Nu ik hier alweer een tijdje ben kan ik reflecteren over mijn laatste opdrachten én over mijn huidige opdracht. Als Projectcoördinator/manager en PMO'er heb ik de laatste paar jaar enorm leuke opdrachten gedaan en ook deze opdracht bij SSO-CN is een mooie uitdaging. Ik ben een bevoorrecht mens. Ik heb binnen veel organisaties mogen kijken en .. het is nergens perfect. Gelukkig maar, anders hebben wij -als PMO'ers- niets meer te doen.

Ik ben ingezet bij Unit4 in Hengelo, HEMA in Amsterdam en Radboudumc in Nijmegen. Allemaal verschillende organisaties en heel verschillende projecten. Van het koppelen van softwarepakketten tot het neerzetten van een flagshipstore in Antwerpen en Brussel tot het implementeren van WLAN en LAN binnen Radboudumc. Het voordeel is dat ik zeer Agile ben geworden en me dus prima aanpas aan de situaties binnen projecten, organisaties en teams.

Nu is Bonaire natuurlijk weer een heel ander verhaal. Het land is bijzonder qua cultuur, natuur en de mix van mensen. Hier vind je Bonairianen, Nederlanders (Makamba's), Columbianen, Venozelanen, Amerikanen, Duitsers en Italianen. Ieder met zijn eigen gebruiken en culturen. Er zijn hier veel mensen die in projecten werken en contact leggen met mensen is dan ook erg makkelijk en gemoedelijk. Het nadeel is dat iedereen weer een keer vertrekt.

Om mijn vak uit te oefenen op dit eiland is ook een uitdaging. We zijn in Nederland inmiddels gewend aan de meest geavanceerde tooling om van alles te monitoren, analyseren en het management te voorzien van dashboards en rapportages.

Op Bonaire werkt het toch anders. Gelukkig ben ik nog van de tijd van Excel en mappenstructuren, daar draai ik mijn hand dus niet voor om. Geen Sharepoint, Office 365 of Jira en Confluence. Ouderwets mailen, communiceren en o ja....... met elkaar praten.

De rapportages en portfolio-overzichten kunnen gewoon in Excel. Beetje sexy template en klaar. Kortom: terug naar de basics. Mijn inbox kent een afname van 120 mails per dag naar 30...... wat een opluchting. Ik bemoei me overal mee waarvan ik denk dat het nuttig kan zijn. 

Wat me hier boeit is, dat je snel iets kunt betekenen binnen de organisatie, voor je contacten op het eiland, mijn vrienden en kennissen. We zijn van elkaar afhankelijk. Een avondje pubquiz in het café kan ook erg gezellig zijn, of een Halloween party ...

Kortom: werk en plezier is hier heel goed te combineren. Ik was het in Nederland een beetje vergeten om plezier te maken en me vooral te focussen op mijn werk. Dat is de conclusie die ik mee kan nemen van Bonaire. Werken en plezier maken: een goed recept voor het leven hier.

Kom je ook een keer naar Bonaire?

Overzicht blogs
pmo

Heb jij passie voor PMO? Dan is PMO Partner de plek waar jij je thuis kunt voelen. Neem contact op!

Neem contact op met Jaqueline Esveldt