icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij PMO Partner
Blog 16/05/2019

Inge krijgt het voor elkaar op Bonaire: PMO krijgt erkenning

Inge

"Yessssss ……gelukt!", denk ik als ik uit het MT loop. Hier heb ik net mijn presentatie gehouden over de voordelen van een PMO binnen een projectorganisatie. De SSO-CN waar ik nu inmiddels 10 maanden voor werk in verschillende projecten, miste deze afdeling nog. Ik heb er veel voor gelobbyd en zware gesprekken moeten voeren, maar het is gelukt.

Ondanks dat ik nog een aantal projecten begeleid omtrent prioritering projecten, meerjarenplannen, communicatie, processen en personeel, mag ik nu echt een PMO-afdeling gaan neerzetten. De contouren staan al en ik weet al welke richting ik op wil, maar ik ben uiteraard niet alleen hierin. Gezamenlijk moeten we tot iets komen waar deze organisatie iets aan heeft. We moeten onszelf niet verzuipen in processen, maar er mag nog veel verbeterd worden.
 
Het mooie is dat ik via de ICT-afdeling op allerlei vlakken werk naar me toe heb getrokken. (Sorry, ik kan soms niet anders). Zo heb ik de stand-up geïntroduceerd. Dit was bij velen heus bekend, maar er werd nog niets mee gedaan. Zo hebben we een nieuwe manager die ook enthousiast is over Jira (doe morgen maar) en Agile werken. Maar goed, we kunnen niet de hele olifant in een keer opeten, of zoals hier op Bonaire de geit. Het is leuk om een snel groeiende organisatie mee te mogen helpen te ontwikkelen naar een meer volwassen organisatie. Hierbij komt mijn ervaring in heel veel verschillende organisaties naar voren. Maar geduld hebben is niet mijn sterkste kant, dus dat kan ik nu goed oefenen.
 
Het leven om mijn werk heen is ontzettend leuk. Duiken, zangles, sporten, dansen met vrienden en collega's is ontzettend leuk. Een avond vrij plannen is soms meer aan de orde. Kortom: mijn ervaring hier is uniek en prachtig. Ik kan het iedereen aanraden die van avontuur houdt.
 

Overzicht blogs

PMO’ers die boven verwachting presteren? Ervaar zelf hoe soepel projectmatig werken kan verlopen.