icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij PMO Partner
Blog 16/11/2018

PMO’er op een HR-afdeling

PMO

Vaak wordt bij de functie van PMO direct gedacht aan een IT-afdeling. Daar wordt immers voortdurend in projecten gewerkt. Toch zijn er ook andere afdelingen binnen een organisatie waar een PMO specialist veel toegevoegde waarde heeft. Zoals bijvoorbeeld op een HR afdeling. Wat speelt er zoal op een Human Resource afdeling? En waar kan een goede PMO in ondersteunen?

Miranda Mulder van PMO Partner, is gedetacheerd bij één van de grootste verzekeraars in Nederland. Deze verzekeraar heeft recent een overname gedaan. Miranda ondersteunt het team van Resourcemanagement, een aparte afdeling binnen HR, die zich uitsluitend bezig houdt met de inhuur van externen. Voor de afdeling Resourcemanagement brengt het samenvoegen van de inhuur van de externen van de bedrijven enorm veel werk met zich mee.

De opdracht op de afdeling Resourcemanagement heeft als doel om het gezamenlijke beleid ten aanzien van de inhuur van externen te bepalen en te implementeren. Hieronder valt onder meer het onderbrengen van alle externen in één systeem en het stroomlijnen van de leverancierskeuze.

Bovenal gaat het er om dat alle externen hun uren op de juiste manier kunnen registreren en tijdig hun loon ontvangen. Zorgvuldig met mensen omgaan heeft de allerhoogste prioriteit, ondanks alle hectiek en voortdurende wijzigingen.

Om dit te realiseren is structuur en overzicht nodig. En dat is precies Miranda’s rol als PMO’er. ‘Het maken van rapportages en statusoverzichten; het meedenken over wat er geregeld moet worden en er dan ook voor zorgen dat het geregeld wordt; het ondersteunen van de communicatie. Alles wat er bij komt kijken om ervoor te zorgen dat de projectleiders hun werk goed kunnen doen en over de juiste management rapportage beschikken behoort tot mijn functie.‘ Wat daar vooral zo leuk aan is, is de veelzijdigheid en de afwisseling. En het feit dat mijn eigen inbreng gewaardeerd wordt!’

‘Dat ik dit kan doen als Professional van PMO Partner maakt het extra leuk. Ik ben als Midlancer in dienst bij PMO Partner waar veel uiteenlopende opdrachten zijn en ik veel vrijheid en zelfstandigheid heb en een salaris waar ik heel blij mee ben! Daarnaast heb ik leuke collega’s waarmee ik kan sparren en kennis kan uitwisselen en we doen regelmatig leuke activiteiten met elkaar.’

Overzicht blogs
Dat ik dit kan doen als Professional van PMO Partner maakt het extra leuk. Ik ben als Midlancer in dienst bij PMO Partner waar veel uiteenlopende opdrachten zijn en ik veel vrijheid en zelfstandigheid heb en een salaris waar ik heel blij mee ben! Daarnaast heb ik leuke collega’s waarmee ik kan sparren en kennis kan uitwisselen en we doen regelmatig leuke activiteiten met elkaar.
Miranda Mulder / PMO Partner

PMO’ers die boven verwachting presteren? Ervaar zelf hoe soepel projectmatig werken kan verlopen.