icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij PMO Partner
Nieuws 14/10/2019

"Ook al werk je niet samen bij een opdrachtgever, je voelt verbondenheid met je collega’s"

PMO Partner

Aan tafel zit Akash Haripersad, sinds vorig jaar expert bij PMO Partner. Hij praat snel en enthousiast én heeft op jonge leeftijd al een indrukwekkend CV op het gebied van PMO. Hoewel Akash razend druk is omdat hij midden in een verhuizing zit, “Wat best spannend is, want ik ga voor het eerst samenwonen!”, mocht ik hem uitgebreid aan de tand voelen.

Hoe ben je in de wereld van PMO terecht gekomen? 
“Eens even denken, waar begin ik? Ik kwam voor het eerst in aanraking met het vakgebied tijdens mijn afstudeerstage bij Accenture. Daar deed ik onderzoek naar de PMO-markt. Kort samengevat onderzocht ik de marktpositie ten opzichte van andere grote bedrijven in Nederland. 

Na dat onderzoek rolde ik van de ene PMO-opdracht (bij een grote vliegtuigmaatschappij) in de andere (bij een bekend koffiemerk). Je doet bij al die verschillende bedrijven zoveel ervaring op! Bij het koffiemerk gooiden ze me in het diepe en groeide ik in sneltreinvaart van ‘groentje’ naar PMO-team lead. Dat was destijds aanpoten, maar zo leerzaam.”

Ik wil iedere dag iets nieuws leren, dat is mijn motto!
Akash Haripersad / PMO Partner

Wat vind je zo interessant aan het vakgebied? 
De ogen van Akash lichten op. “Eigenlijk de algehele projectmanagement ondersteuning. Ik vind het fijn structuur te krijgen in een ‘data-chaos in Excel’ en deze uiteindelijk overzichtelijk te presenteren in Powerpoint. Ik onderzoek knelpunten en ontdek zo welke processen sneller en efficiënter kunnen. Dat is een dankbare en buitengewoon belangrijke klus”.

Akash’ ervaring is dat je sneller resultaat boekt bij organisaties die jong zijn en processen nieuwer. “Het is natuurlijk fijn om snel verbeterpunten door te kunnen voeren. Maar soms krijg je helaas te maken met weerstand uit de organisatie. Sommige werknemers denken: ‘het loopt prima zoals het is. Wie ben jij om ons te vertellen wat we moeten veranderen?’ Er komt dus ook een stukje psychologie bij kijken”. 

En hoe kwam je uiteindelijk bij PMO Partner terecht? 
Vorige zomer vond Jaqueline mijn profiel op Linkedin en stuurde me een uitnodiging. Een ‘bakje kennismaking-koffie’ werd al snel een tweede gesprek en voor dat ik het wist zat ik al -via PMO Partner- op opdracht bij Liberty Global. 

Kende je destijds de ins en outs van midlancen al?  
“Nee, eerlijk gezegd had ik nog nooit eerder van midlancen gehoord. Jaqueline vertelde me erover tijdens onze kennismaking. Ik was direct enthousiast, omdat ik erop vooruit ging én de zekerheid heb van een vast dienstverband. Dus voor mij is het midlancemodel zeker een plus”. 

Hoe is het om bij PMO Partner te werken?
“Het is een hecht en warm team. Ook al werk je niet samen bij een opdrachtgever, je voelt toch verbondenheid met je collega’s. Dat is heel fijn”. Akash geeft aan veel uit kennissessies te halen. “Vakgenoten weten waar je tegenaan loopt én maken je deelgenoot van de uitdagingen in hun eigen projecten. Dat is niet alleen leerzaam, maar ook verbindend en gezellig”.  

Tot slot: vertel eens iets verrassends over jezelf. 
‘In mijn vrije tijd maak ik YouTube-video’s! Deze kunnen over allerlei verschillende onderwerpen gaan, van het trekken van een verstandskies tot een gekke gebeurtenis tijdens mijn vakantie of ik neem mezelf op tijdens het gamen.  Daarnaast leer ik mezelf animaties maken en nog beter monteren. Op dit moment leg ik de laatste hand aan een filmpje waarin mijn PMO-collega Raymond Kisoentewari vertelt over zijn opdracht bij ABN AMRO. Deze kun je bewonderen op YouTube”!

Overzicht nieuws

PMO’ers die boven verwachting presteren? Ervaar zelf hoe soepel projectmatig werken kan verlopen.