icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij PMO Partner
Nieuws 14/03/2022

PMO Partner groeit verder en zoekt nieuwe Business Manager

jaq

Jaqueline Esveldt ging ruim vijf jaar geleden aan de slag als Business Manager bij PMO Partner. Een koerswijziging bleek nodig en ze bouwde de organisatie grotendeels opnieuw op. Inmiddels bestaat haar team uit 22 professionele PMO'ers.

De organisatie blijft groeien en duizendpoot Jaqueline wil daarom graag op korte termijn een nieuwe collega verwelkomen. “Wat wij nodig hebben is iemand die het leuk vindt om een bedrijf van A tot Z te runnen. Van de aanname van een nieuwe collega, tot sales, het zoeken naar de juiste opdrachten en goed werkgeverschap. Het is een brede en afwisselende functie.”

Toen Jaqueline halverwege 2016 startte als Business Manager bij PMO Partner trof zij een klein team met projectondersteuners aan. "We hadden een naamsverandering en een nieuwe koers nodig om als onderneming succesvol te zijn", blikt Jaqueline terug op die beginperiode. Ze nam afscheid van het grootste deel van de toenmalige PMO professionals en begon opnieuw. "We hebben stap voor stap de weg naar boven gevonden en onze groep midlancers op een duurzame manier uitgebouwd. Ik ben enorm trots op het hoge kennis niveau dat we nu in huis hebben en de bijdrage die onze PMO’ers leveren binnen een grote diversiteit aan organisaties: van overheid tot retail, het bankwezen, onderwijs, commerciële organisaties en in ziekenhuizen."

Veelzijdige rol
Deze mannen en vrouwen houden zich bezig met (ICT) project- en programmamanagement en zo’n beetje alles daaromheen. Ze begeleiden projecten, dragen bij aan strategische HR-verandertrajecten en houden zich bezig met Business Development vanuit PMO. Ze regelen en faciliteren, zodat  anderen hun werk kunnen doen. Maar PMO’ers krijgen ook sturende opdrachten waarbij ze als rechterhand van de projectmanager fungeren. “Ons team bestaat uit uitstekende professionals. Gespecialiseerde  generalisten, als het ware. PMO’ers moeten enorm veelzijdig zijn, de olie tussen de radertjes van projecten. Ze moeten beschikken over soft-skills en tegelijkertijd hard op de inhoud kunnen zijn. Naast het communiceren met verschillende stakeholders binnen een project, moeten ze bijvoorbeeld ook rapportages opleveren en de leiding kunnen nemen wanneer de situatie daarom vraagt. De beste PMO’ers hebben een gecombineerde blauwe, gele én rode persoonlijkheid ineen, wanneer je het DISC-model erbij zou pakken.”

Kennisdeling verbindt
Als Business Manager hecht Jaqueline aan teamgevoel. Het is de reden dat ze bij voorkeur mensen aanneemt die zich voor langere tijd willen binden aan PMO Partner. Waarom is die commitment belangrijk? “Omdat ik denk dat een bedrijf beter functioneert als team dan als een verzameling losse individuen”, verklaart Jaqueline. “Ik geef toe: teamgevoel creëren is wel een extra grote uitdaging als je consultants verspreid over het land bij opdrachtgevers werken, zoals in onze tak van sport. Toch kan het wel. Hoe? Door contact met elkaar te houden en ook regelmatig face to face af te spreken op kantoor. Daarnaast hebben we ook gezamenlijke activiteiten. Dat kan een training of cursus zijn, maar ook een gezellig uitje met z’n allen. Daarnaast geloof ik in samenkomsten waarbij kennisdeling voorop staat. Niet alleen vergroot je zo de kennis in de organisatie, maar je versterkt ook de onderlinge verbondenheid."

Verantwoordelijkheid delen
Niet alleen de PMO’ers zijn alleskunners, ook van de Business Manager wordt bij PMO Partner (letterlijk) veel gevraagd. Het takenpakket is breed: van recruitment, HR-beleid en sales tot bedrijfsvoering, business development, marketing en financiën. Ook rust er een zware verantwoordelijkheid op de schouders van de Business Manager. “Uiteindelijk rekent de midlancer toch op jou als de opdracht afloopt. Dat is weer het startpunt van een hotline met elkaar: zijn of haar CV is bijgewerkt, weten welke wensen de midlancer heeft voor wat betreft de toekomstige uitdaging en dat je diegene een passende nieuwe opdracht kunt bieden. Ik ben nu nog in mijn eentje Business Manager. Het lijkt me fijn om die verantwoordelijkheid te kunnen delen”.

Volhouder
Het team van PMO Partner groeit de komende tijd naar verwachting richting 30 professionals. De workload wordt simpelweg te groot voor één Business Manager. En dus is dit een goed moment voor aanvulling van het MT met een extra collega. Naar wat voor teamgenoot is Jaqueline op zoek? “In de eerste plaats een sterke persoonlijkheid met een hoge gunfactor. Als Business Manager moet je het leuk vinden om nieuwe PMO collega’s aan te nemen en een groot netwerk hebben is dan wenselijk. Het is belangrijk dat niet snel opgeeft en dat je het leuk vinden om de juiste kwaliteit te vinden in de professionals die wij zoeken, dat je al je creativiteit uit de kast trekt om ons bestaande PMO team uit te breiden. En dat je talent herkent! Empathisch vermogen en sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden zijn onmisbare eigenschappen. Aan de saleskant ben je een verbinder, kun je snel schakelen en weet je voor onze PMO’ers de juiste opdrachten te vinden.

Mensenbedrijf
"Daar staat tegenover dat wij de nieuwe Business Manager veel te bieden hebben. Een hele afwisselende baan onder de paraplu van The Human Network, met een meer dan goed salaris en veel vrijheid om je werktijd naar eigen wens in te delen. Je kunt als MT zoveel initiatieven ontplooien als je wilt en het bedrijf samen grotendeels naar eigen inzicht leiden. Via trainingen en opleidingen kun je jezelf verder ontwikkelen als professional en als mens.  Verder denk ik dat de open, collegiale sfeer bij ons bedrijf een pluspunt is. Hier werken fijne collega’s die elkaar wat gunnen en met beide benen op de grond staan. Je krijgt bij ons de kans om een nog betere versie van jezelf te worden."

Meer weten over de vacature Business Manager bij PMO Partner?

Bekijk de vacature

PMO’ers die boven verwachting presteren? Ervaar zelf hoe soepel projectmatig werken kan verlopen.