icon-arrow icon-check icon-mail icon-phone icon-facebook icon-linkedin icon-youtube icon-twitter icon-cheveron icon-download icon-instagram play close icon-arrow-uturn icon-calendar icon-clock icon-search icon-chevron-process icon-skills icon-knowledge icon-kite icon-education icon-languages icon-tools icon-experience icon-coffee-cup
Werken bij PMO Partner
Nieuws 04/08/2020

PMO Partner in tijden van corona: Rick maakt de balans op

PMO

Na zijn eerste werkdag -afgelopen 6 januari- volgde een vliegende start. “Voor dit jaar hadden Jaqueline (red: collega Business Manager) en ik een mooie groei van PMO Partner voor ogen en kregen direct meerdere aanvragen binnen vanuit ons netwerk. Ook stonden we op het punt om een tweede en derde nieuwe collega aan te nemen, met opdracht. Maar ja, toen kwam de corona-ellende om de hoek kijken en moesten alle verwachtingen worden bijgesteld...” Aan het woord is Rick Veldhuizen, Business Manager van PMO Partner.

Rick vervolgt: “de grootste impact van corona voor ons was het (uiteindelijk) annuleren van vier nieuwe inzetten. Dat was op zijn zachtst gezegd wel even flink balen. Daarnaast was thuiswerken de nieuwe norm en was persoonlijk contact niet meer mogelijk. Dat is natuurlijk voor niemand handig, maar al helemaal niet in een nieuwe functie. Je kunt dus wel zeggen dat de afgelopen maanden even anders liepen dan verwacht.”

“Communiceren gaat nu veelal telefonisch en zo nu en dan via Teams. Het is erg belangrijk om contact te houden met de collega’s om zeker te zijn dat alles goed met hen gaat, ook qua gezondheid”. Daarnaast staat het contact met zijn zakelijke netwerk hoog op de agenda. “Ik doe met enige regelmaat een belrondje, om te kijken hoe de vlag erbij hangt. Het is bedrijfstechnisch belangrijk om een goed beeld te hebben van de markt: wat zijn de PMO-trends voor de komende maanden? Het is nog steeds lastig om hier een realistische inschatting van te maken. We verwachten én hopen dat de markt na de zomervakantie aantrekt, onder voorbehoud dat er geen tweede golf aankomt.”

“In ons vakgebied is de concurrentie op dit moment best pittig hoor: er is veel aanbod en weinig vraag”, vertelt Rick. “Je ziet dat de beschikbaarheid van PMO’ers in de markt hoog is, wat mij trots maakt dat de beschikbaarheid van PMO Partner laag is. Eigenlijk zijn al onze medewerkers momenteel weer aan de slag en hebben we inmiddels ook weer twee nieuwe collega’s aangenomen.”

“Ook hebben we inmiddels weer de mogelijkheid om elkaar live te zien. We hebben onlangs zelfs weer een leuke workshop gedaan, in de buitenlucht. Het is zo fijn om als team samen te zijn en je hebt toch een ander gesprek als je elkaar in de ogen kunt aankijken. Het menselijke aspect vind ik mooi aan het werk.” Grappend: “Als ik de telefoon leuk had gevonden had ik daar werk in gevonden.”

Wat Rick op dit moment het meeste mist? “Het in de auto door Nederland touren, op weg naar bedrijven. Om weer live in gesprek te gaan over de uitdagingen bij onze opdrachtgevers en te kijken hoe wij hen kunnen helpen hun strategie en doelstellingen te helpen realiseren. Dát is het werk waar ik van hou. Gelukkig komt die tijd wel weer en tot die tijd is het belangrijk om die goede energie vast te houden. En het is ook waardevol om te merken dat je -bij elke versoepeling van de maatregelen- de dingen die vroeger vanzelfsprekend waren meer waardeert.”

Overzicht nieuws

PMO’ers die boven verwachting presteren? Ervaar zelf hoe soepel projectmatig werken kan verlopen.